RAKASTAN - ELÄMÄN MITTAINEN MATKA

Tilaukset:RaitalaMusic ella@raitala.com

Kahden intohimoisen taiteilijan luoma musiikin ja tekstin ilotulitus rakkaudesta, kuolemasta ja onnesta - elämästä. Intensiivinen esitys, jossa kurkistetaan Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston elettyyn elämään, pelkoihin, toiveisiin ja nautintoihin. Tekstit ovat Eeva Kilven, Timo Parvelan, Tommy Tabermannin ja Claes Anderssonin kynistä. Musiikkina kuullaan Mozartia, Gershwiniä, Bernsteinia, Gismontia ja Rantalaa.

Esiintyjät: Lotta Kuusisto ja Iiro Rantala

MAUKAN JA VÄYKÄN HÖNTTI PÄIVÄ (kantaesitys 26.11.2022)

Tilaukset: info@kapsakki.fi


Maukan ja Väykän höntti päivä on Timo Parvelan käsikirjoittama tarina siitä, miten pelko syntyy ja miten sen voi selättää. Vahva ystävyystarina on tämän työryhmän Parvela, Rantala, Röpelinen, Kuusisto ja Kerosuo, kolmas Maukka ja Väykkä musiikkinäytelmä. Teatterilavojen lisäksi hahmot ovat tuttuja myös Pikku kakkosesta ja Parvelan kirjoista. Uusi näytelmä on tehty varta vastenkiertueille ja mahdollisimman moniin tiloihin sopivaksi.


Maukanja Väykän päivä muuttuu jännittäväksi, kun Väykkä-koira yllättäen joutuu kohtaamaan ylitsepääsemättömän pelontunteen. Maukka-kissa virittyy tapansa mukaan heti ääriasentoon yrittäessään keksiä ratkaisua. Vilkas mielikuvitus tekee kuitenkin tepposet ja lopulta kaiken kestävä ystävyys osoittautuu parhaaksi ratkaisuksi, jopa näkymättömiin pelkoihin.


KirjailijaTimo Parvelan erityistaito on kirjoittaa tarinoihin monia koskettavia ja humoristisia tasoja, jolloin esitykset puhuttelevat kaikenikäisiä katsojia. Iiro Rantalan sävellysten monipuolisuus tukee tarinoiden viehättävää rajattomuutta. Maukka ja Väykkä -tarinoiden erityispiirre on tunnistettavat tilanteet ja lämmin kaikenläpäisevähuumori. Esityksen kohderyhmä on 5-105-vuotiaat. Vaikka tällainen määritelmä tuntuu pelkältä vitsiltä, se on näiden hahmojen kohdalla totta. Maukan ja Väykän höntti päivä on suunnattu päiväkodeille, kouluille, ryhmäperhekodeilleja kaikkialle, missä kaivataan tarinaa, joka koskettaa ja saa hymyilemään"Esiintyjät ja ohjaus: Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo

Käsikirjoitus: Timo Parvela

Sävellys: Iiro Rantala


Kesto: 40min

Ikäsuositus: 5-105v

Rakennusaika 10min, purku 15min, lava min. 3x3m MAUKAN JA VÄYKÄN HYVÄ PÄIVÄ 

Tilaukset: info@kapsakki.fi

Mitä voi tehdä sateisena päivänä, kun aikakin tuntuu eksyneen vesipisaroiden joukkoon? Vaikka mitä! Maukka-kissa ja Väykkä-koira muuttavat sateisenkin päivän auringonpaisteeksi laulaen, tanssien ja tarinoita kertoen. Jokainen päivä voi olla hyvä päivä.

Käsikirjoitus: Timo Parvela 

Musiikki: Iiro Rantala

Puku- ja lavastesuunnittelu: Riitta Röpelinen 

Esiintyjät: Lotta Kuusisto, Paavo Kerosuo ja Niko Kumpuvaara/Jukka Ojala (harmonikka)

Kesto: n.45 min
Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille, erityisesti 44- ja 54-vuotiaille ja tietysti 104-vuotiaille

MAUKKA JA VÄYKKÄ TARINAKONSERTTI

Tilaukset: lottasix(at)gmail.com

Tarinakonsertti, toteuttajinaan kirjailija-kertoja Timo Parvela, säveltäjä-pianisti Iiro Rantala/harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara sekä näyttelijät Paavo Kerosuo ja Lotta Kuusisto, rohkaisee lapsia seuralaisineen lukemaan kirjoja sekä kertomaan tarinoita. Tarinointia n. 45 min. Hyvä jokapaikanesitys, ei vaadi paljon vaan kaik... ts. yleisön.

ELLA JA KAVERIT KONSERTISSA

Tilaukset: lottasix(at)gmail.com

Timo Parvelan kirjoista tuttu Ella päätyy opettajan kanssa ensimmäistä kertaa konserttiin, jossa soittaa sinfoniaorkesteri. Mitä tapahtui ja miten siitä selvittiin? Kaikki tämä ja Iiro Rantalan ihanat melodiat Jaakko Kuusiston huikeina sovituksina. Esitykseen liittyy myös kirja sekä cd-levy Ella ja kaverit konsertissa (Tammi 2018)

Esiintyjät: Paavo Kerosuo, Lotta Kuusisto ja Timo Parvela sekä orkesteri tilaajan mukaan

Teksti: Timo Parvela

Sävellys: Iiro Rantala

Orkestrointi/sovitus: Jaakko Kuusisto

Kesto n. 40min

Sopii yli 4-vuotiaille

ELÄIMELLISIÄ LAULUJA

Tilaukset:info@kapsakki.fi

Laulut kertovat dromedaarin, varaanin, kameleontin ja muiden jännittävien eläinten tarinoita tässä dramatisoidussa konsertissa. Ihastuttava ja lämminhenkinen esitys, kerrassaan valloittavien tekstien ja sävelten parissa.

Esiintyjät: Paavo Kerosuo, Lotta Kuusisto, Satu Sopanen, Jarmo Julkunen (kitara), Marko Puro (harmonikka ja tuuba) ja Iiro Rantala (piano). 

ESITYKSESTÄ ON MYÖS VERSIO SINFONIAORKESTERILLE+ 3 LAULAJAA + PIANOSOLISTI

(Musiikin on orkesterille sovittanut Jaakko Kuusisto. Ensiesitys oli Helsingin kaupungin orkesterin kanssa 2013)

Teksti: Tapsa Rantanen 

Sävellys: Ilkka Kuusisto

Pukujen ja tarpeiston suunnittelu: Riitta Röpelinen 

Ikäsuositus: yli 4-vuotiaille

Kesto n. 40 min.

 

NELJÄ PIENTÄ ANNOSTA

Tilaukset: RaitalaMusic ella@raitala.com

Musiikillinen iltama sisältää illallisen yhdelle ja kolme muuta elämystä. Martti Suosalo eläytyy rooleihin hovimestarista nuotinkääntäjään ja Iiro Rantala pianopedagogista sankarisolistiin. Lotta Kuusisto huolehtii proseduureista. Tarjolla ovat: Arvo Savelan juhlapuhe, Iironin pianokoulu, Illallinen yhdelle sekä Nuotinkääntäjä-sketsi. Encore saattaa tulla tilaamatta.

Esiintyjät: Martti Suosalo, Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto

Kesto: 1h 20 min.

Jaa tämä sivu